últimos comentarios

Diàleg entre docents, investigadores i altres professionals sobre el desenvolupament de la competència oral als centres educatius

El proyecto 2020 ARMIF 00008, liderado por la Dra. Marta Gràcia de la UB, ha organizado la Jornada Diàleg entre docents, investigadores i altres professionals sobre el desenvolupament de la competència oral als centres educatius

Fecha: 23 de marzo

Modalidad: Sala de graus Margarida Comas, Edifici de Llevant, Campus Mundet Facultat d'Educació, Universitat de Barcelona

Idioma: catalán-castellano

Inscripción:  https://www.ub.edu/gidp-matice/faces/formatice?curs=56473

Las personas que asistan recibirán un certificado del IDP-UB.

+ información https://anaadam23.wixsite.com/-di-leg-entre-docent

 

Programa

8:45 - 9:00 - Recepció i recollida de la documentació.

9:00 - 9:45 - Benvinguda de la degana de la Facultat d'Educació, Dra. Sílvia Burset. Inauguració de la Jornada a càrrec del Dr. Francesc Xavier Vila, Secretari de Política Lingüística, Generalitat de Catalunya; del Sr. Andreu Freixes, Subdirector General de Llengües de la Generalitat de Catalunya; i del Dr. Enric Prats Gil, Secretari MIF.

9:45-10:30 Conferència a càrrec de Dr. Manel Sánchez, professor jubilat de la Universitat de Vic, Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aprendre i ensenyar llengua oral en les diferents àrees de coneixement als centres inclusius.

10:30-11:00 - Pausa-cafè

11:00-12:00 - Diàleg sobre l’Avaluació de la qualitat formativa dels docents d’educació infantil, primària i secundària en relació amb la competència lingüística oral en català, i propostes de millora.

Intervindran les investigadores del projecte 2020 ARMIF 00008, Dra. Marta Gràcia, professora de la Universitat de Barcelona i investigadora principal; Dra. Fàtima Vega, professora de la Universitat de Barcelona; Dra. Andrea Miralda, professora de la Universitat de Barcelona; Dra. Sandra Espino, professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

12:00-12:15 - Pausa curta


12:15-13:45 - Diàleg sobre Percepció de l'ensenyament i l'aprenentatge de la llengua oral del professorat universitari d’àrees diverses.

Intervindran el Dr. Francisco Esteban, professor del Grau Educació Infantil i Primària de la Universitat de Barcelona; Guillermo Carmona, professor del Grau d'Educació Infantil i Primària de la Universitat de Barcelona; la Dra. Marta Flores, professora del Grau de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Dra. Núria Castells, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008 i professora del Grau de Psicologia de la Universitat de Barcelona; la Dra. Elisa Rosado, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008 i professora del Grau d'Educació Infantil i Primària de la Universitat de Barcelona; i la Dra. Melina Aparici, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008 i professora del Grau de Logopèdia de la Universitat Autònoma de Barcelona.


14:00 - 15:30 - Pausa per dinar

15:30-17:00 Diàleg entre mestres d’educació infantil i primària. Què fem bé i què cal millorar a l’escola i als Graus d’educació infantil i primària en relació amb l’ús de la llengua oral: el diàleg i la conversa com a objectiu i com a mitjà per desenvolupar competències.

Intervindrà com a moderadora la Dra. Teresa Segués, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008 i professora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Participaran la Dra. Iris Merino, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008, professora de la Universitat de Barcelona i mestra d'educació primària; Judit Alcalde, mestra d'educació primària; Verónica Quezada, mestra d'educació primària; Agnès Aguilera, mestra d'educació infantil.


17:00-17:30 - Pausa/cafè


17:30-19:00h. Diàleg entre professorat d’educació secundària. Què fem bé i què cal millorar als centres de secundària i al Màster de formació de professorat de secundària en relació amb l’ús de la llengua oral: el diàleg i la conversa com a objectiu i com a mitjà per desenvolupar competències.

Intervindrà com a moderadora la Dra. Maria Josep Jarque, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008 i professora del Màster de Formació de Professorat de Secundària de la Universitat de Barcelona; Àngels Morillo, investigadora del projecte 2020 ARMIF 00008 i professora d’educació secundària (àrea d’orientació); el Dr. Mario Fadda, investigador del projecte 2020 ARMIF 00008 i professor d’educació secundària (àrea de matemàtiques); Víctor González, professor d’educació secundària (àrea de llengua); Gerard Castellà, professor d’educació secundària (àrea de matemàtiques).


19:00 - Conclusions de la jornada i perspectives de futur a càrrec de la Dra. Marta Gràcia, investigadora principal del projecte.