últimos comentarios

Comença el CINTOnitzats, el concurs UB sobre Mossèn Cinto 

Por MIPE DIPE

Els Serveis Lingüístics de la UB us conviden a participar en el CINTOnitzats, el concurs sobre Jacint Verdaguer de la Universitat de Barcelona, que ha començat aquest dimecres 4 de maig.

El CINTOnitzats convida a conèixer, mitjançant el joc i l’humor, detalls i curiositats de la vida i obra de Mossèn Cinto. A través de nou preguntes, que es publicaran cada dimecres i divendres, vol posar a prova els coneixements de la comunitat universitària sobre aquesta figura cabdal i de vida apassionant. Es fa durant el mes de maig i hi pot participar qualsevol membre de la comunitat UB.  

Aquest concurs dels Serveis Lingüístics és ja la cinquena edició d’un certamen anual dedicat a una figura destacada de la llengua o la literatura catalanes. L’any 2018 es va dedicar a Pompeu Fabra, el 2019 a Joan Brossa, el 2020 a Caterina Albert i el 2021 a Montserrat Roig. El 2022 ret homenatge a Jacint Verdaguer, en el 120è aniversari de la seva mort. 

Tal com s’explica a les bases del concurs, els guanyadors, que es decidiran per sorteig, rebran un paquet Jacint Verdaguer, consistent en una visita a un espai relacionat amb el poeta i un lot de llibres verdaguerians, un dels quals... fet de xocolata! 

El concurs té el suport del Vicerectorat de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística, i la col·laboració de la Xarxa de Dinamització Lingüística.