últimos comentarios

Primera jornada interuniversitària contra les violències masclistes a les universitats

Por MIPE DIPE

La Universitat de Barcelona acollirà el proper 21 de novembre la primera jornada interuniversitària contra les violències masclistes a les universitats. L’acte, que tindrà lloc a l’Edifici Històric i es podrà seguir en línia per UBtv, mostrarà un cop més el compromís de les universitats catalanes amb l’erradicació de qualsevol forma de violència masclista, en el marc del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La inauguració de la jornada correrà a càrrec de la vicerectora d’Igualtat i Gènere de la UB, Montserrat Puig, i de la presidenta de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Esther Zapater. Tot seguit, la directora de la Unitat d’Igualtat de la UB, Núria Ferran, presentarà l’escriptora i periodista Cristina Fallarás, guardonada amb diversos premis de comunicació no sexista, qui pronunciarà la conferència inaugural.  

Els protocols universitaris com a resposta 

La jornada inclourà la taula rodona «Resposta de les universitats a les violències masclistes: Protocol guia d’àmbit universitari», en què s’abordaran el context i l’actualitat de les eines que es recullen al Protocol guia d’àmbit universitari per prevenir i reparar amb diligència deguda les situacions de violència masclista, assetjament sexual i assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, que es va presentar a la Comissió Dones i Ciència del CIC el febrer de 2023. L’objectiu és fer el seguiment dels protocols específics de cada universitat.  

Participaran en aquesta taula Laura Román, secretària general del CIC; Montserrat Iglesias, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Barbara Biglia, professora de la Universitat Rovira i Virgili, i Maria Olivella, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Oberta de Catalunya. Farà de moderadora Rosa Cerarols, professora de la Universitat Pompeu Fabra. 

La jornada continuarà amb una entrevista a la cantant Zahara a càrrec de la periodista de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili, i finalitzarà amb una cloenda en què participaran el rector de la UB, Joan Guàrdia; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal. 

La jornada està organitzada per la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Oberta de Catalunya.