En el marc de les activitats formatives organitzades per les comissions acadèmiques dels programes de postgrau MIPE i DIPE, la Dra. Pamela Castillo, de la Universitat de Concepción (Xile), impartirà la conferència titulada:
Investigació en entorns naturals: importància i implicacions metodològiques
Data: dilluns 20 de gener de 2025
Hora: de 12:00 a 14:00 h
Lloc: Sala Miquel Siguan, Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona (Campus Mundet, Edifici Ponent)
La Dra. Pamela Castillo és professora i investigadora a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Concepción, Xile. Membre del claustre dels Màsters en Intervenció Familiar i Màster en Treball Social i Polítiques Socials, de la Universitat de Concepción. És Doctora en Psicologia de l’Educació per la Universitat de Barcelona, estudis finançats per les Beques Xile a l’estranger de l’ANID. És Treballadora Social i Màster en Intervenció Social per la Universitat del Bio-Bio, Xile. Diplomada en Metodologies Qualitatives Crítiques per la Universitat de Concepción i Postgraduada en Parentalitat Positiva per la Fundació Amèrica per la Infància. Formadora oficial d’ATLAS.ti. Ha exercit com a docent universitària a diverses universitats de Xile. Participa en el grup de recerca CLOD (Comunicació, Llengua oral i Diversitat), on col·labora amb els projectes que s’hi estan desenvolupant. També participa en el grup de recerca DCBEI (Didàctica, Comunicació i Benestar Emocional Infantil). És membre de la Xarxa Xilena de Recerca en Treball Social i de la Xarxa de Recerca en Educació Xilena. Les seves investigacions i publicacions s’han centrat en el treball col·laboratiu amb docents i famílies per contribuir al desenvolupament de la comunicació oral i la competència lingüística en nens i nenes, investigacions disciplinàries del Treball Social i recerques sobre metodologia de la recerca social.
Les seves darreres publicacions són:
- Gràcia, M., Adam-Alcocer, A. & Castillo, P. (2023). Exploring the impact of a teacher development programme using a digital application on linguistic interactions in the classroom: a multiple case study. Applied Linguistics Review, 14(5), 1305-1343. https://doi.org/10.1515/applirev-2020-0132
- Castillo, P., & Gràcia, M. (2024). Unió de dues Unitats Lèxiques. Ús de Co-Ocurrències per Investigar el Desenvolupament i Autoavaluació de la Llengua Oral en Professorat. Fronteira: Journal of Social, Technological and Environmental Science, 13(1), 291–302. https://doi.org/10.21664/2238-8869.2024v13i1.p291-302
- Castillo, P., Villalobos, K., & Gràcia, M. (2024). Pràctiques docents en matèria de competència comunicativa que faciliten la inclusió de nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Revista CS, (44), a 08. https://doi.org/10.18046/recs.i44.08
En aquesta conferència parlarem sobre els aspectes metodològics implicats en investigacions realitzades en els contextos naturals de nens i nenes.
Us recordem que les conferències organitzades per les CAs del MIPE-DIPE estan obertes a estudiants d’altres programes de Màster i Doctorat, així com a estudiants de Grau que pugueu pensar que poden estar interessats en aquesta temàtica. També hi són convidats altres professionals que considereu que poden aprofitar aquesta oportunitat de reflexió i aprenentatge.
* * *
En el marco de las actividades formativas organizadas por las comisiones académicas de los programas de posgrado MIPE y DIPE, la Dra. Pamela Castillo, de la Universidad de Concepción (Chile), impartirá la conferencia titulada:
Investigación en entornos naturales: importancia e implicancias metodológicas
Fecha: 20 de enero de 2025
Hora: 12 a 14h.
Lugar: Sala Miquel Siguan, Facultat de Psicologia, Universitat de Barcelona (edifici Ponent, Campus Mundet)
Pamela Castillo es profesora e investigadora en la Facultad de Ciencias Sociales de la Universidad de Concepción, Chile. Miembro de claustro de los Magíster en Intervención Familiar y Magíster en Trabajo Social y Políticas Sociales, de la Universidad de Concepción. Doctora en Psicología de la Educación por la Universidad de Barcelona. Estudios financiados por Becas Chile en el extranjero de la ANID. Trabajadora Social y Magíster en Intervención Social por la Universidad del Bío-Bío, Chile. Diplomada en Metodologías Cualitativas Críticas por la Universidad de Concepción, Chile, y Postitulada en Parentalidad Positiva por la Fundación América por la Infancia. Formadora oficial de ATLAS.ti. Ha ejercido como docente universitaria en diversas Universidades de Chile. Participa del grupo de investigación CLOD (Comunicación, lengua oral y diversidad), donde colabora con los proyectos que se están desarrollando. Participa en el Grupo de Investigación DCBEI (Didáctica, Comunicación y Bienestar Emocional Infantil). Miembro de la Red Chilena de investigación en Trabajo Social. Miembro de la Red de investigadores en educación Chilena. Sus investigaciones y publicaciones se han centrado en el trabajo colaborativo con docentes y familias para contribuir al desarrollo de la comunicación oral y competencia lingüística en niños y niñas; investigaciones disciplinares del Trabajo Social e investigaciones sobre metodología de la investigación social.
En esta conferencia conversaremos sobre los aspectos metodológicos implicados en investigaciones realizadas en los contextos naturales de niños y niñas.
Os recomendamos que las conferencias organizadas por las CAs del MIPE-DIPE están abiertas a estudiantes de otros programas de Máster y Doctorado, y también a estudiantes de Grado que penséis que pueden estar interesados en la temática. También a otros profesionales que consideréis que pueden aprovechar esta oportunidad de reflexión y aprendizaje.
- 0 likes
Karen Andrea Jaramillo SolarNo está abierto el acceso al formulario para inscribirse
- 0 likes
Marta GraciaGracias por informar Karen, lo revisamos